Klantenservice
0
Sluiten

Kippenhokken

Kippenhokken kopen? ThuisXL heeft een groot assortiment aan kippenhokken. Vind hier het perfecte kippenhokken voor thuis. Toon meer

Merken

Prijs

-
2 Producten

Kippenhok
Koop voordelig een kippenhok bij ThuisXL.nl. Je hebt een keus uit een klein kippenhok, een grote kippenhok, een dure kippenhok, goedkope kippenhok, een kippenhok met kippenren, een kippenhok met legnest of een kippenhok zonder legnest. Bij ThuisXL.nl koop je voordelig en snel alles voor thuis.

Kippenhok kiezen
De afmeting is één van de belangrijkste factoren in het kiezen van het juiste kippenhok. De hoeveelheid kippen die je in een kippenhok wil doen is ook van belang. Zo passen er in bepaalde kippenhokken maar één of twee kippen, terwijl er in een kippenhok met kippenren meer dan 4 passen.

Neem de grootte van de kip in acht. Kippen zitten graag tegen elkaar aan en hebben elk een eigen plekje nodig in het hok. De gemiddelde kip neemt 15 cm in beslag. Om te kunnen scharrelen heeft de gemiddelde kip minimaal 1m2 nodig. Extra scharrelruimte kan gecreëerd worden met een kippenren of afrastering.

Zet het kippenhok niet op een harde grond. Kippen houden van een zachte ondergrond, want ze pikken graag. Gras, zand, schelpen etc. zijn wel aan te raden.

Soorten kippenhokken
Er zijn verschillende kippenhokken op de markt waaruit je kan kiezen.

Legnest
Een kippenhok met legnest is een kippenhok met een ruimte waar de kip zijn eieren kan leggen. Een legnest hebben is geen noodzaak. De kippen kunnen namelijk hun eieren overal kwijt. Het legnest moet wel groot genoeg zijn voor de kip. Dit is een vereiste. De meest gangbare kippenhokken hebben 2 vakken voor eieren. Deze vakken zijn groot genoeg voor 2 tot 8 kippen.

Nachthok
Een nachthok voor kippen is volledig afgesloten van buiten. Het doel ervan is om de kip ’s nachts van roofdieren te beschermen.

Kippenren
In een kippenren kunnen kippen lekker rondscharrelen. Je kan een kippenhok uitbreiden met een kippenren om extra scharrelruimte te creëren.

Levering
De meeste kippenhokken worden binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking