Klantenservice
0
Sluiten

Kweekkassen kopen

Kweekkassen kopen? ThuisXL heeft een groot assortiment aan kweekkasssen. Vind hier kweekkassen, tuinkassen, broeikassen, tunnelbogen, kweekbakken en meer! Toon meer

Merken

Prijs

-
20 Producten

Kweekkassen kopen

ThuisXL heeft een groot assortiment aan kweekkassen voor jou. Of je nou je planten warm wilt houden tijdens de kou of juist wil gaan inzaaien. ThuisXL heeft de passende kas voor jou!

Kweekkas oftewel broeikas of tuinkas, is een koude kas. Dit betekent dat de kas in de winter verwarmt moet worden o.a door middel van isolatie. Deze kas is optimaal voor het warm houden van je gewas, bescherming tegen ongedierte en het bieden van de optimale leefomgeving. De optimale leefomgeving wordt geboden door warmte met licht te combineren.

Schuine wanden & rechte wanden

Kassen hebben verschillende soorten wanden: schuine of rechte. Een rechte wand is praktisch, goedkoper en biedt de juiste plek voor de winter. Een schuine wand vangt vaak meer licht op en houdt warmte langer vast. Zo groeien je gewassen sneller. Welke type wand het beste bij jou past licht aan je wensen, gewas en voorkeur.

Kweekbakken kopen

Kweekbakken kun je over je planten plaatsen. Je hoeft ze dus niet te verplaatsen. Deze bakken zijn bodemloos en hebben het zelfde effect als een gewone kweekkas. Het is ideaal in gebruik voor kleinere gewassen, zoals kruiden en kleine plantjes.

Tunnelkassen kopen

Tunnelkas is net als de kweekbak bodemloos en kan makkelijk verplaatst worden. Het oppervlak van een tunnelkas is vaal groter dan die van een kweekkas en is eenvoudig op te zetten. Een tunnelkas is ideaal voor ingezaaide bodems.

Tips voor kweken:

  • Omdat de planten snelgroeien en veel bemesting nodig hebben kan de bodem te zout worden. Om dit te voorkomen wordt het aangeraden om eens in de zoveeltijd de wortels onder water te zetten of de potgrond te vervangen.
  • Ventileer de kas op hete dagen
  • Geef de planten 's ochtends water niet 's avonds, want dan heb je de kans op schimmels in je kas
  • Lucht de kas in de winter alleen op zonnige dagen
  • Zorg ervoor dat de ramen schoon blijven voor voldoende lichtinval
  • Op warme dagen en koude nachten is het aangeraden om overdag de kas te luchten en 's nachts te sluiten
  • Houd de temperatuur in de kas in de gaten voor optimale leefomgeving voor de planten

 

Ben jij geïnteresseerd in Kweekkassen? Op ThuisXL.nl staan verschillende kassen voor een betaalbare prijs te koop. Koop kweekkassen hier

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking