Klantenservice
0
Sluiten

COMPO BIO Buxusmotval - 1 STUK

Productomschrijving

Val voor eenvoudige en snelle monitoring van de buxusmot

Gebaseerd op feromonen (zonder insecticide)

Veilig voor huisdieren, kinderen en nuttige insecten zoals bijen en hommels

Goed voor een oppervlakte van 180 m²

 

Verdere opmerkingen over de toepassing

De COMPO Buxusmot-Val kan aan het begin van het tuinseizoen (april) bij de buxusplanten in de tuin worden geplaatst of opgehangen, bij voorkeur met de wind mee. Bij grote buxusstruiken is het zinvol de val direct in de buxusplant te plaatsen. Buxusmotten zijn 's nachts actief en verstoppen zich overdag in de buxusplant. Eén val is meestal voldoende voor een oppervlakte van 180 m². Afhankelijk van de grootte van de tuin en het aantal buxusplanten, moet het overeenkomstige aantal COMPO Buxusmotvallen geplaatst worden. Door de levenscyclus van de buxusmot, die ongeveer 45 dagen duurt, kunnen er in 1 jaar 3 generaties voorkomen.
Verdere bestrijdingsmaatregelen:

Nadat de aanwezigheid met behulp van de COMPO Buxus Mot-Val is vastgesteld, kan bestrijding met een insecticide (bijv. COMPO Karate Garden) worden overwogen om schade door de buxusrups te voorkomen. Controleer de buxus bij voorkeur ook op de aanwezigheid van typische vraatschade door rupsen of op rupsen voordat met de bestrijding wordt begonnen. Bij aanwezigheid van meerdere motten in de val is er meestal zeker een noodzaak tot behandeling.
Het plaatsen van de val:

1) Vul het onderste deel van de val voor 1/3 met water.
2) Draai de trechter op de beker tot deze vastklikt.
3) Klik het deksel op de verticale spijlen van de trechter.
4) Haal de feromonen uit de verpakking en plaats ze in het mandje van de val. Draag handschoenen wanneer u dit doet. Let op: raak de feromooncapsule niet aan! Vermijd contact met kleding.
5) Sluit het mandje en plaats het in de daarvoor bestemde opening van het deksel van de val. De val is nu klaar voor gebruik.
6) Hang de val op met behulp van het touwtje of plaats hem rechtop in de buurt van de te beschermen buxusplanten (op de bodem of aan een paal).
Bewaar de overgebleven feromonen in de originele verpakking op een koele en droge plaats buiten direct zonlicht. Afhankelijk van de weersomstandigheden moet het feromoon na 2 maanden vervangen worden.
Technische specificaties

Samenstelling: Insecticidevrij, op basis van de feromonen Z11-hexadecenal + E11-hexadecenal
Opslag / houdbaarheid

Maak de val na het seizoen volledig schoon. Zo kan hij het volgende jaar weer gebruikt worden. Bewaar de gereinigde val bij voorkeur in de originele verpakking. De overgebleven capsules kunnen het volgende seizoen gebruikt worden. Deze zijn 2 jaar houdbaar indien bewaard in ongeopende verpakking bij een temperatuur van maximaal 25°C. Inhoud/verpakking afvoeren volgens nationale/regionale voorschriften. Bewaren op een koele, vorstvrije plaats, beschermd tegen zonlicht.

 

Reviews

0 from 5Based on 0 reviews
Schrijf je eigen review

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

COMPO BIO Buxusmotval - 1 STUK
€ 30,99
COMPO BIO Buxusmotval - 1 STUK
COMPO BIO Buxusmotval - 1 STUK
Op werkdagen vóór 17:00u besteld. Volgende dag in huis!
Toevoegen aan winkelwagen

Bekeken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking